Vanhamel over interesse Anderlecht: Zij hebben de stap naar Beerschot niet gezet

Vanhamel over interesse Anderlecht: "Zij hebben de stap naar Beerschot niet gezet"

04-05-2020 21:23
3

Mike Vanhamel zal ook na de zomer het doel van K. Beerschot V.A. verdedigen. Of dat in Eerste Klasse A of B zal zijn, is voorlopig nog even afwachten. Wat wél vaststaat, is dat onze landgenoot niet bij RSC Anderlecht aan de slag gaat.

Paars-wit had interesse in een transfer van Vanhamel, maar die hoop drukte hij vrij snel de kop in. Een transfersoap kwam er dus niet. "Dat is eigenlijk heel kort, hé", begint Vanhamel zijn verhaal bij Sjotcast. "Ik heb gewoon via mijn makelaar de concrete interesse gehoord van Anderlecht. Zij hebben op geen enkel moment de stap naar Beerschot gezet. Dus is er voor mij geen moment geweest om te moeten kiezen tussen de twee."

"Ik had sowieso eind januari, begin februari mijn eerste gesprekken al gehad met Beerschot, om mijn contract open te breken", geeft Vanhamel aan. "Dan zijn we gewoon op hetzelfde tempo doorgegaan. Als er interesse is gekomen van Anderlecht, dan heb ik ook meteen aan mijn club gezegd dat dat niets verandert aan de onderhandelingen. Ik ging dat ook niet gebruiken om ineens een zot loon te vragen. Dat was mijn bedoeling totaal niet."

"Anderlecht blijft groot"
Vanhamel voetbalde in zijn jeugdjaren nog even voor Anderlecht. Doet de gemiste transfer geen pijn? "Het blijft het grote Anderlecht: het is een topclub, ondanks het seizoen dat ze hebben gespeeld en de situatie waar ze in zitten. Doet het mij iets? Ja", geeft de keeper toe. "Een jaar geleden zou er totaal geen sprake geweest zijn van een transfer van Mike Vanhamel naar Anderlecht, op geen enkel vlak. Niet sportief, niet niks ... De 'remonte' die ik heb gemaakt en de interesse die ik nu krijg, neem ik als een compliment en bevestiging."

Enkele dagen na de geruchten over een overgang naar Anderlecht kwam het nieuws naar buiten dat Vanhamel verlengde op het Kiel. Dat leidt al snel tot verhalen over verbeterde voorwaarden, net vanwege de interesse uit Brussel. "Het scenario van buitenaf leek inderdaad zo, dat kan ik zeker begrijpen", reageert Vanhamel daarop. "Uiteindelijk zijn de onderhandelingen met de club heel snel en respectvol gebeurd. Alleen de punten en de komma's moesten nog gezet worden. Op dit moment is er ook een optie om achteraf, na mijn contract, nog actief te worden in de club."