Ondanks kleine terugval zal Verschaeren het zeker maken: 'Dat lijdt geen twijfel'

Ondanks kleine terugval zal Verschaeren het zeker maken: 'Dat lijdt geen twijfel'

04-05-2020 20:31
23

Meer dan ooit lijkt RSC Anderlecht haar eieren in het mandje van de jeugdproducten op Neerpede te leggen. Yari Verschaeren kan beschouwd worden als één van de kroonjuwelen van die aanpak. De jonge spelmaker schoot als een komeet naar het firmament. Ondanks een dip behoort hij nog steeds tot de meest veelbelovende voetballers van ons land.

Dat is althans wat Het Laatste Nieuws oordeelt. De krant rekent Verschaeren tot 'The Next Generation' van het Belgische voetbal. 'Als Roberto Martínez je al een outstanding talent noemde, dan heb je geen introductie meer nodig', argumenteert HLN. 'In één van de moeilijkste periodes in de clubgeschiedenis van Anderlecht slaagde Yari Verschaeren erin om door te breken in het eerste elftal.'

'Voor de paars-witte achterban, die hem op handen draagt, was Verschaeren een houvast in woelige tijden. Verschaeren is de verpersoonlijking van het ‘In Youth We Trust’-credo waar Kompany en co zo in geloven. Dat dat in het geval van Verschaeren terecht is, lijdt geen twijfel meer. Hij debuteerde inmiddels als Rode Duivel en scoorde zelfs al', verwijst de krant naar de 9-0-zege tegen San Marino.

Troeven te over
Het talent van het Anderlecht-product staat buiten kijf. 'Net als Eden Hazard heeft Verschaeren een kenmerkend laag zwaartepunt, waardoor hij makkelijk wegdraait van belagers', klinkt de analyse. 'Na zijn pijlsnelle doorbraak op het hoogste niveau volgde een logisch dipje en hij was ook weken out, nadat hij in de topper tegen Standard een zware enkelblessure had opgelopen.'

Mede door die blessure kon Verschaeren zijn stempel niet verder drukken op het spel van Anderlecht. Dat zou volgend seizoen wel het geval moeten zijn. Aangezien de coronacrisis de transfermarkt volledig lam dreigt te leggen, zal paars-wit des te meer (moeten) rekenen op talent uit eigen rangen.