Tien besmettingen in Bundesliga en 2. Bundesliga: DFL blijft werken aan herstart

Tien besmettingen in Bundesliga en 2. Bundesliga: DFL blijft werken aan herstart

04-05-2020 16:35
7

Bij de eerste grote testronde van clubs uit de Bundesliga en 2. Bundesliga zijn tien coronabesmettingen gevonden. Dat meldt de Duitse competitiebond DFL maandag. In totaal werden er 1724 tests afgelegd.

Eerder werd al bekend dat twee spelers en een fysiotherapeut bij 1. FC Köln positief getest zijn op het coronavirus. Bij de club werd direct een tweede testronde uitgerold. Daaruit bleek dat er verder niemand bij de club is besmet is geraakt. De DFL maakt niet bekend waar de andere zeven besmettingen vandaan komen, maar VfL Wolfsburg communiceerde zelf al dat er geen besmettingsgevallen bij die club zijn.

Volgens de DFL hebben de clubs waar het coronavirus is opgedoken direct maatregelen genomen door de spelers in quarantaine te zetten. Er komt nog een testronde bij alle 36 clubs, waarna er een verplicht trainingskamp onder quarantainevoorwaarden begint. Daarna zouden de twee competities weer opgestart kunnen worden. Zodra de groepstraining begint, worden alle spelers en betrokkenen twee keer per week op het coronavirus getest.