Opvallend: Ex-Anderlecht-speler wacht al sinds 2017 op trofee

Opvallend: Ex-Anderlecht-speler wacht al sinds 2017 op trofee

04-05-2020 15:06 Laatste update: 15:12

Junior Kabananga stond in het verleden onder meer onder contract bij RSC Anderlecht, Beerschot en Cercle Brugge. De Congolese spits werd in 2017 ook topscorer van de Afrika Cup met drie doelpunten, maar hij wacht nog steeds op die trofee.

Dat zegt Kabananga in een YouTube-programma met Sports.cd. “Ik weet niet hoeveel geld de titel van topscorer waard is. Het is mijn trofee en het geld maakt niet uit. De aanvaller scoorde tegen Marokko, Ivoorkust en Togo in de groepsfase. “Ik wil mijn trofee thuis hebben, in mijn huis in de woonkamer.”

Kabananga heeft al verschillende keren geprobeerd om aan te kloppen bij de Federatie van de Afrika Cup. Echter altijd zonder succes. “Ik heb mijn topscorer-trofee niet ontvangen van CAF. Ik heb mijn probleem bij FECOFA ingediend en tot op de dag van vandaag wacht ik nog steeds”, aldus Kabananga.

Voor Anderlecht speelde Kabananga vijf wedstrijden en daarin scoorde hij één doelpunt. Voor Cercle Brugge kwam hij 55 keer in actie waarin hij dertien keer wist te scoren en negen assists gaf. Momenteel staat de Congolees onder contract bij Qatar Sports Club.