Engelse media: 'Project Restart' dreigt vast te lopen door staartclubs

Engelse media: 'Project Restart' dreigt vast te lopen door staartclubs

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2020 om 08:40ma 04-05-2020 om 08:40

De plannen voor de hervatting van de Premier League stuiten op steeds meer verzet. Dat melden de grootste kranten van Engeland maandagochtend. Zo zien zes clubs het niet zitten om de 92 resterende competitieduels af te werken op neutraal terrein.

De Engelse voetbalbond (FA), de Premier League en de twintig betrokken clubs werken de laatste weken aan 'Project Restart', met als doel de competitie op 8 juni te hervatten. Eén van de ideeën is het spelen van wedstrijden op neutraal terrein, in maximaal tien stadions. Die plannen stuiten echter op verzet, melden The Telegraph, The Times en The Daily Mail.

Zes clubs vrezen voor competitievervalsing als ze niet in het eigen stadion kunnen spelen, ook al is het zonder publiek. Het gaat volgens Engelse media om Brighton & Hove Albion, Watford, West Ham United, Bournemouth, Norwich City en Aston Villa. Saillant detail: dat zijn de onderste zes ploegen in de Premier League. Volgens The Times zijn er nog twee - onbekende - clubs in mindere mate tegen de plannen.

Om de Premier League-plannen goed te keuren, zijn er veertien clubs nodig en als er geen meerderheid is wordt het vermoedelijk lastig om het seizoen af te maken. Volgens The Times zijn de staartploegen bereid hun bezwaren te laten vallen als de degradatieregeling wordt afgeschaft, zoals in Nederland.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws