Wij gaan het wetenschappelijk voetbal naar KV Oostende brengen

"Wij gaan het wetenschappelijk voetbal naar KV Oostende brengen"

04-05-2020 08:45
10

KV Oostende is nu in Amerikaanse handen. Pacific Media Group heeft de club overgenomen en komt met een duidelijk plan. Sterke man Paul Conway (50) gaat voor 'wetenschappelijk' voetbal. 

Eerst moet KV Oostende wel een licentie hebben, maar dat is volgens Conway geen probleem. "Nog even afwachten of we de proflicentie krijgen, maar ik verwacht dat wel. Alle struikelblokken zijn weg. We deden de kapitaalsverhoging om KVO te redden, er is een deal met schuldeiser Marc Coucke... Meer nog, ik durf te zeggen dat wij de interessantste investeerders in het Belgische voetbal worden", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Conway heeft een duidelijke reden om Oostende te kopen. "Omdat we veel potentieel zien: de locatie, de competitie… Alleen maken veel investeerders de fout dat ze direct willen meestrijden voor de prijzen, waardoor ze risico's nemen. Ik kan nu al zeggen: bij KVO is Play-Off 1 niet het doel de eerste vier à vijf jaar. Wij gaan nooit de hoogste transferprijzen of lonen betalen, maar stellen een jonge offensieve ploeg samen vol spelers die elders ondergewaardeerd worden. Goeie spelers vind je overal, daarvoor hebben we wetenschappelijke modellen."

Conway wil de spelers selecteren met behulp van data. "Het transferbeleid bij een club wordt nog vaak bepaald door één sportmanager, door een ­makelaar die met een speler komt aandraven of ze halen een speler die toevallig goed speelde tegen hen. Wij gaan wetenschappelijk voetbal naar Oostende brengen dankzij onze ervaring in de Amerikaanse sport. Toeval moet zo veel mogelijk uitgesloten worden, anders loop je schade op."