UPDATE: 'Lommel is van eigenaar af, maar zoekt nu nog 600.000 euro'

UPDATE: 'Lommel is van eigenaar af, maar zoekt nu nog 600.000 euro'

03-05-2020 20:13 Laatste update: 04-05-2020 14:00
13

Er lijkt een oplossing in de maak voor SK Lommel. Er werd een akkoord bereikt over het vertrek van eigenaar Udi Shochatovitch en bovendien zijn er gesprekken aan de gang met een nieuwe investeerder. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lommel greep enkele weken geleden naast zijn licentie voor volgend seizoen. Op donderdag 7 mei is er een nieuwe zitting bij het BAS (het Belgisch Arbitragehof voor de Sport). De grootste struikelblokken voor de Limburgse club zijn echter van de baan.

Eind vorige week kwam het tot een compomis over het vertrek en eigenaar Udi Shochatovitch. Voorzitter Paul Kerkhofs en zijn VZW hebben weer alle aandelen in hun bezit. Er werd meteen een zoektocht opgestart naar nieuwe investeerders en dat lijkt de goede kant op te gaan.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn er verschillende gegadigden. Een Belgische profclub blijkt nog altijd gegeerd. Na een eerste schifting bleken twee buitenlandse groepen concrete interesse te tonen. Als alles naar wens verloopt, maakt Lommel een goede kans om donderdag zijn licentie te verkrijgen.

Update: De wegen tussen Lommel en Udi Schochatovitch zijn dan wel gescheiden. Voor een licentie te halen is er nog meer nodig. De club heeft ook nog financiële garanties nodig. Volgens Sportwereld heeft Lommel 600.000 nodig om de schulden van de club aan te zuiveren. Volgens de krant behoort ook een doorstart in Eerste Amateur tot de mogelijkheden.