Agüero komt superlatieven tekort voor 'beste tegenstander' Van Dijk

Agüero komt superlatieven tekort voor 'beste tegenstander' Van Dijk

Gepubliceerd: zondag 3 mei 2020 om 19:58zo 03-05-2020 om 19:58

Virgil van Dijk is de lastigste tegenstander die Sergio Agüero ooit heeft getroffen. Dat stelt de Argentijnse spits van Manchester City in een interview met El Chiringuito.

Agüero hoefde niet lang na te denken toen hij naar zijn beste directe tegenstander werd gevraagd. "We weten allemaal dat Van Dijk een van de beste centrale verdedigers van de wereld is. Hij is sterk, lang en atletisch. Hij is erg sterk in de één-tegen-één en gebruikt goed zijn lichaam", vertelt de 31-jarige spits, die sinds 2011 in Engeland speelt.

"Hij heeft natuurlijk ook van die lange benen", vervolgt Agüero zijn lofzang. "Het lijkt misschien dat hij niet zo snel is, maar met die lange benen komt hij overal nog bij. Twee stappen van hem zijn er vijftig voor mij."

"Maar wat me nog het meeste aanspreekt, is hoe slim hij verdedigt", aldus Agüero. "Hij is niet nerveus als hij je af moet stoppen, hij is juist geduldig. Dat maakt het lastig voor aanvallers. Ik ben vrij snel en dribbel graag, dus ik heb liever dat een verdediger op me af stapt. Maar hij wacht af en krijgt dan hulp van een andere verdediger. Daar is hij erg goed in."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws