Bekerfinale zonder fans of geen Europees voetbal? Het tweede

Bekerfinale zonder fans of geen Europees voetbal? "Het tweede"

03-05-2020 16:05
13

De fans van Atlethic Bilbao willen koste wat het kost de bekerfinale in een vol stadion spelen. Zelfs als dat zou betekenen dat hun club niet naar de Europa League kan gaan volgend seizoen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Normaal gezien stond 18 april de finale van de Copa del Rey geprogrammeerd tussen Atlethic Bilbao en Real Sociedad. Het werd de eerste finale met twee clubs uit het Baskenland, maar door de coronacrisis kon die wedstrijd niet gespeeld worden. Mocht de wedstrijd uiteindelijk niet gespeeld worden, zal het laatste Europese ticket gaan naar de zevende van La Liga. Dat heeft de UEFA beslist.

Dan is de vraag wanneer en in welke vorm zal die finale plaatsvinden. Als het van de Bilbao-aanhang afhangt, is dat absoluut mét toeschouwers in het stadion. Op hun sociale mediakanalen roepen de fans nu op om "duidelijk en daadkrachtig" te reageren op de "arrogantie" van de Europese voetbalbond.

Voor hen is een bekerfinale zonder toeschouwers uit den boze en moet hun club er alles aan doen om dat te vermijden. De keuze tussen een finale achter gesloten deuren en geen Europa League-ticket voor Atlethic Bilbao is voor hen snel gemaakt. Dan kiezen zij het tweede.