Verstraete excuseert zich voor felle uitspraken, vriendin keert terug naar België

Verstraete excuseert zich voor felle uitspraken, vriendin keert terug naar België

03-05-2020 14:30
16

FC Köln ziet zich na een kritisch interview van Birger Verstraete genoodzaakt om te reageren. De Bundesliga-club benadrukt dat het de Duitse richtlijnen volgt en dat alleen spelers die negatief testen op het coronavirus de training zullen hervatten. Verstraete zelf betuigt ook spijt.

Twee spelers van Köln en een fysiotherapeut zijn besmet met het coronavirus. Voor Verstraete reden om zijn zorgen te uiten in gesprek met VTM. "Wij moeten voorlopig niet in quarantaine en dat is wel een beetje bizar. Het was sowieso het plan dat we zouden blijven trainen in het geval van een negatieve test of positieve tests."

Over die laatste uitspraak ontstond de nodige ophef. De ex-KAA Gent-speler erkent dat hij zich verkeerd heeft uitgedrukt. "Die uitspraak wekte een dubbelzinnige indruk, waar ik spijt van heb. In plaats van uit emotie een interview te geven, had ik contact moeten opnemen met onze clubarts om antwoord te krijgen op mijn vragen. Het was niet mijn bedoeling de autoriteiten of Köln de schuld te geven."

"Ik voel mij op mijn gemak en in goede handen bij Köln", bezweert de hij. "Ik zal op de training en in de wedstrijden alles geven mocht het seizoen worden uitgespeeld. Verstraete laat weten dat zijn vriendin, die hartpatiënt is, uit voorzorg wel terugkeert naar België.