Vandenbempt: Solidariteitsvoorstel toegespitst op Antwerp, Genk en Anderlecht

Vandenbempt: "Solidariteitsvoorstel toegespitst op Antwerp, Genk en Anderlecht"

03-05-2020 14:15
67

Wat met de Jupiler Pro League? Het aantal onbeantwoorde vragen blijft maar stijgen, zonder dat er antwoorden worden gegeven. Nieuwe voorstellen resulteren vervolgens in meer vragen. Peter Vandenbempt houdt de huidige situatie onder de loep bij Sporza.

Enkele weken geleden leek er geen vuiltje aan de lucht. De clubs waren het roerend eens over de stopzetting van de competitie. Nu rijst de onduidelijkheid. "Het is een zeer ingewikkeld kluwen geweest de voorbije weken", zucht Vandenbempt. "Dit heeft nog maar eens de breuklijnen binnen de Pro League blootgelegd. Iedereen beschuldigde elkaar wel een beetje van eigenbelang of belangenvermenging."

Zo werd er gesproken over een solidariteitsvoorstel. "Daar kunnen andere clubs zich dan weer helemaal niet in vinden omdat het vooral is toegespitst op de compensatie voor drie clubs: Antwerp, Racing Genk en Anderlecht."

Andere clubs willen dan weer graantjes pikken bij het tegenvoorstel. "Voor andere clubs blijft er dan nauwelijks wat over. En sommige clubs die zullen moeten betalen willen dat dan ook nog koppelen aan allerlei engagementen over het format en dat willen die andere clubs dan weer niet."