Update: 'Niet alleen Anderlecht wil verdediger, ook KAA Gent toont interesse'

Update: 'Niet alleen Anderlecht wil verdediger, ook KAA Gent toont interesse'

03-05-2020 10:38 Laatste update: 10-06-2020 11:17
35

RSC Anderlecht zou haar oog laten vallen hebben op een Franse linksachter. Christopher Rocchia wordt in verband gebracht met de Brusselaars. Die zullen wel snel moeten handelen, want er liggen enkele kapers op de kust.

Volgens Footmercato hoopt Anderlecht Rocchia in huis te halen. Het afgelopen seizoen kwam de 22-jarige Fransman op huurbasis uit voor Sochaux, een club uit de Ligue 2. Daar speelde hij zowat elke wedstrijd mee en maakte hij grote sier. Het Franse medium omschrijft Rocchia als 'één van de beste backs uit de Ligue 2'.

De linksachter is eigendom van Olympique Marseille, waar hij in principe deze zomer dus opnieuw aan de slag zal gaan. Wat de plannen van de traditieclub zijn, is voorlopig moeilijk in te schatten. Door de coronacrisis is het aannemelijk dat Marseille Rocchia een kans zal geven, aangezien spelers aantrekken geen sinecure wordt. Toch blijft bij een aantrekkelijk bod ook een verkoop een optie.

Daar duikt Anderlecht in het verhaal op. Paars-wit is blijkbaar nog op zoek naar een linksback, waar de voorbije maanden niet echt iemand kon overtuigen. Anderlecht is echter niet de enige gegadigde. Ook Olympique Nimes, Lorient (allebei Ligue 1) en FC Utrecht hebben Rocchia op hun lijstje staan. Het contract van de geboren Marseillaan loopt af medio 2021.

Update: Het is Anderlecht menens om Rocchia naar het Lotto Park te halen, aldus Sportwereld. De Fransman wordt gezien als mogelijke concurrent voor Kemar Lawrence.

Update: Anderlecht krijgt uit eigen land ook concurrentie voor de handtekening van Rocchia. Volgens Footmercato heeft namelijk ook KAA Gent een aanbieding gedaan op de verdediger. Daarnaast zijn ook nog RCD Mallorca en Brest in de running voor de handtekening van Rocchia.