Grote meerderheid van fans wil einde competitie, ruim de helft eist compensatie

Grote meerderheid van fans wil einde competitie, ruim de helft eist compensatie

03-05-2020 10:00
33

Als het van de Belgische voetbalsupporter afhangt, wordt de Jupiler Pro League 2019-2020 definitief gestaakt. Dat blijkt althans uit een grote enquête van de Belgische supportersfederatie. Vier op vijf ziet geen heil in een hervatting van de competitie.

In totaal vulden 1495 voetballiefhebbers de vragenlijst in. De grootste conclusie die daaruit voortvloeit, is dat de gemiddelde fan niet meteen zit te wachten op een heropstarting van de JPL. Voor 79 procent van de ondervraagden is het goed geweest, volgens Het Nieuwsblad.

Achter gesloten deuren verder voetballen is voor de meesten dus geen aantrekkelijke optie. De helft van de respondenten vindt er helemaal niets aan, de andere helft ziet het als allerlaatste redmiddel. Dan moeten de wedstrijden wel op televisie uitgezonden worden, anders haakt zowat iedereen af.

Niet meer verder voetballen dus, dat is de globale conclusie. Als dat het geval wordt, verwachten veel fans echter wél een financiële compensatie voor het aantal gemiste wedstrijden. Ruim de helft (56%) hoopt dat zijn of haar favoriete club de aanhang daarin tegemoet komt. Men denkt bijvoorbeeld aan een korting op het abonnement van volgend seizoen.