Ter Stegen verschaft opheldering over afgebroken onderhandelingen: 'Niet gegokt'

Ter Stegen verschaft opheldering over afgebroken onderhandelingen: 'Niet gegokt'

03-05-2020 08:23
1

Marc-André Ter Stegen bevestigt dat de gesprekken met FC Barcelona over een nieuw contract voorlopig zijn afgebroken. De 28-jarige doelman ontkent desondanks dat hij heeft gegokt.

Ter Stegen ligt nog tot medio 2022 vast bij de Catalanen. Onder meer Marca meldde onlangs dat de onderhandelingen zijn stilgelegd, omdat de Duitser een te hoog salaris eiste, naar verluidt zo'n achttien miljoen euro per seizoen. Mede daardoor zou Barça al naar mogelijke versterkingen kijken. Volgens De Telegraaf is Ajax-keeper Andre Onana nadrukkelijk in beeld.

Ter Stegen stelt dat het verhaal net iets anders in elkaar steekt. "We hebben een paar gesprekken gevoerd, maar oordeelden dat eerst de situatie weer wat beter moet zijn. Er zijn op dit moment veel belangrijkere zaken dan mijn contract", zegt hij in een Instagram-gesprek met zijn oude club Borussia Mönchengladbach.

"Ik heb niet gegokt", ontkracht Ter Stegen de geruchten. "Het is echt zo dat we allleen hebben gezegd dat het beter is om het een tijdje uit te stellen. Wij zijn heel gelukkig hier. Als we weer in gesprek kunnen, dan zullen we dat doen. Maar het enige dat nu telt is: hoe komen we uit de coronacrisis", benadrukt hij.