'Paris Saint-Germain in het nauw: verkoop sterspelers wordt niet uitgesloten'

'Paris Saint-Germain in het nauw: verkoop sterspelers wordt niet uitgesloten'

03-05-2020 08:00
11

Ook Paris Saint-Germain komt door de coronacrisis in de problemen. De Franse grootmacht, die sinds de Qatarese overname in 2011 al meer dan een miljard uitgaf, heeft moeite om aan de Financial Fair Play-regels te voldoen, meldt onder meer L'Équipe.

PSG werd in het verleden al verdacht van het omzeilen van die regels door het kunstmatig oppompen van sponsorcontracten. De Parijzenaars werden na het stopzetten van het seizoen in de Ligue 1 uitgeroepen tot kampioen, maar dat betekent ook dat er geen wedstrijdinkomsten én geen tv-inkomsten meer zijn. Zo dreigt Canal+ om de resterende 110 miljoen euro niet over te maken.

L'Équipe weet dat PSG al rekening houdt met een verlies van meer dan 215 miljoen. Voorzitter Nasser Al-Khelaifi dringt dan ook aan op een salarisoffer van de spelers. "Ik verwacht dat ze een inspanning leveren", zegt hij. De Franse topclub betaalt enorme lonen, vorig jaar in totaal 370 miljoen. Alleen sterspeler Neymar verdient al ruim 36 miljoen euro per jaar. De gesprekken over het inleveren van salaris verlopen desondanks stroef.

Al met al dreigen enorme sportieve gevolgen in het Parc des Princes. PSG wil zijn sterren behouden, maar vreest overstag te moeten gaan als er geen oplossingen worden gevonden. Neymar staat in de belangstelling van FC Barcelona, terwijl Real Madrid droomt van Kylian Mbappé. Ook die clubs moeten door de crisis echter op de kleintjes letten.