'Club Brugge hoopt op doorbraak en maakt plan voor verdediger Voet'

'Club Brugge hoopt op doorbraak en maakt plan voor verdediger Voet'

02-05-2020 20:40
14

Club Brugge zag dit seizoen met Charles De Ketelaere één jonkie uit de eigen jeugd volledig doorbreken. Ook Ignace Van der Brempt en Maxim De Cuyper kregen kansen dit seizoen. Zien we in de toekomst nog een jongeling doorbreken?

Club Brugge is alvast van plan om meer eigen jeugd kansen te geven. Daar hoort ook Siemen Voet bij. De linksvoetige verdediger kreeg tijdens de voorbereiding al de kans om zich te bewijzen. Uiteindelijk werd hij uitgeleend aan 1B-club Roeselare, waar hij één van de uitblinkers was.

Volgens Sport/Voetbalmagazine is men bij Club Brugge alvast stevig blijven volgen. Een plek in de A-kern van Club Brugge zit er volgend seizoen echter nog niet in. Blauw-Zwart hoopt hem te kunnen uitlenen aan een club in Eerste Klasse A. Het uiteindelijke doel is om Voet te zien doorbreken in het A-elftal van Club Brugge, zoals eerder Brandon Mechele en De Ketelaere al deden.

De twintigjarige Voet kwam dit seizoen 25 keer uit voor Roeselare. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en één assist. Bij Club Brugge heeft hij nog een contract tot medio 2021.