De Bruyne over zijn toekomst bij Man City: Dan ga ik alles bekijken

De Bruyne over zijn toekomst bij Man City: "Dan ga ik alles bekijken"

02-05-2020 17:45 Laatste update: 17:53
1

Kevin De Bruyne is bijzonder geliefd bij Manchester City, maar heeft daar mogelijk een groot probleem. City dreigt voor twee jaar geschorst te worden op Europees niveau wegens financieel gesjoemel. Drijft dat De Bruyne in de armen van een nieuwe club?

"Eens de uitspraak er is, zal ik alles bekijken", vertelt De Bruyne aan Het Laatste Nieuws. "Twee jaar zou lang zijn, in het geval van één jaar kan ik misschien nog zien. Of het ook belangrijk is wat Guardiola zal doen? Niet zozeer, ik ga mijn beslissing niet laten afhangen van wat Pep doet. Ik heb natuurlijk al met andere trainers gewerkt en als Pep vertrekt, moet ik voortwerken met iemand anders."

De Bruyne staat hoe dan ook niet te springen voor een transfer. "Ik ben eerlijk gezegd heel content bij City. Ik kom uit voor één van de beste ploegen ter wereld, speel in Engeland - voor mijn competitief gezien de beste competitie - en dat vind ik leuk. Het blijft een uitdaging om de beste te zijn en dat heb ik ook nodig. Wat komt, komt. Maar het is niet dat ik in die vijf jaar bij City geprobeerd heb om weg te gaan. Ook voor mijn eerdere transfers ben ik rustig gebleven."

Bij City heeft De Bruyne nog een contract lopen tot de zomer van 2023.