Na Lierse Kempenzonen heeft ook Seraing licentie beet: “Alles komt in orde”

Na Lierse Kempenzonen heeft ook Seraing licentie beet: “Alles komt in orde”

Gepubliceerd: zaterdag 2 mei 2020 om 17:30za 02-05-2020 om 17:30

Laatste update: maandag 4 mei 2020 om 17:12ma 04-05-2020 om 17:12

Lierse Kempenzonen heeft zijn licentie voor profvoetbal beet. Lierse diende zijn dossier in bij het BAS en kreeg van die instantie gelijk.

Voorzitter Luc Van Thillo is uiteraard bijzonder tevreden over die beslissing. Lierse kon maar net de degradatie vermijden in 1e Amateur, maar brandt wel van ambitie.

"Eerder deze week kregen we al een positief advies van de licentiecommissie van de KBVB", aldus Van Thillo. "Het BAS is dit standpunt gevolgd.  Ik wil iedereen bedanken die aan dit dossier gewerkt heeft. We gaan nu de evoluties in het Belgische voetbal afwachten. Lierse is klaar om stappen te zetten in welke reeks dan ook. En wat er ook gebeurt, we komen altijd terug!"

De vraag is wel hoe 1B er volgend seizoen zal uitzien. Lommel, Virton en SV Roeselare hebben nog geen licentie. KMSK Deinze, de kampioen in 1e Amateur, hoopt zelfs op een rechtstreekse promotie naar 1A. 

Update: Na Lierse Kempenzonen lijkt ook RFC Seraing zijn licentie beet te hebben, dat meldt Het Nieuwsblad. De club legde verantwoording af bij het BAS en kreeg na een korte zitting naar verluidt een licentie voor eerste amateur en 1B. “Alles wijst erop dat de twee aangevraagde licenties in orde komen”, zegt de club in een statement.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws