Gerucht: 'Lille krijgt bod van 85 miljoen euro binnen voor Osimhen (ex-Charleroi)'

Gerucht: 'Lille krijgt bod van 85 miljoen euro binnen voor Osimhen (ex-Charleroi)'

02-05-2020 15:45
2

Hoewel de voetbalwereld vrijwel volledig tot stilstand is gekomen, lijken er toch clubs bereid om met geld te smijten. Het Franse medium Téléfoot beweert dat Lille OSC een vorstelijk aanbod heeft ontvangen voor spits Victor Osimhen.

De nummer vier van de Franse Ligue 1 – in het najaar Champions League-opponent van Ajax – heeft volgens de berichtgeving een bod van liefst 85 miljoen euro inclusief bonussen binnen gekregen. Welke club Osimhen – in het bezit van een tot 2024 doorlopend contract – los zou willen weken van de Noord-Fransen, laat Téléfoot in het midden. De spits werd in het geruchtencircuit al gelinkt aan Real Madrid, FC Barcelona en Liverpool.

Als de scoop van Téléfoot op waarheid berust, kan Lille een veelvoud van het aankoopbedrag van Osimhen terugverdienen: de 21-jarige spits werd afgelopen zomer voor twaalf miljoen overgenomen van RC Sporting Charleroi. Ook het clubrecord van Nicolas Pépé staat mogelijk op het spel: de Ivoriaan verruilde Lille na het vorige seizoen voor Arsenal, dat tachtig miljoen euro op tafel legde.

Dat Osimhen de overstap van België naar Frankrijk goed verteerd heeft, mag duidelijk zijn. Hij scoorde voor Rijsel dit seizoen achttien keer. Lille stond voor het stopzetten van de Ligue 1 op de vierde plek en mag daardoor rechtstreeks naar de Europa League, met of zonder zijn Nigeriaanse scherpschutter.