Ploeg van Verstraete in slecht daglicht: Enorme imagoschade voor voetbal

Ploeg van Verstraete in slecht daglicht: "Enorme imagoschade voor voetbal"

02-05-2020 15:01
12

Door de drie positieve testen op het coronavirus bij FC Köln laait de discussie over het wel of niet hervatten van de Bundesliga verder op. Karl Lauterbach, politicus en professor in de gezondheidskunde, snapt niets van de Duitse club. Birger Verstreate voetbal bij de ploeg uit Keulen.

Twee spelers en een fysiotherapeut van Köln vertonen geen ziekteverschijnselen, maar moeten wel twee weken in quarantaine. De rest van de selectie traint gewoon verder. 'Wie met COVID-19 traint, riskeert schade aan longen, hart en nieren', schrijft Lauterbach op Twitter. 'Het verbaast me dat spelers dit toestaan. Voetbal moet een voorbeeld geven en geen broodspelletje zijn.'

Ook medepoliticus Kevin Kühnert is kritisch op het Duitse voetbal. "Het voetbal schaadt zijn imago aanzienlijk, vermoedelijk nog meer dan de pandemie", stelt hij, geciteerd door Sportschau. "De hele samenleving zucht onder de coronacrisis en de clubs willen snel weer gaan voetballen. Zo geef je wel een heel slecht signaal af."

De Bundesliga hoopt over twee of drie weken zonder publiek de draad op te pakken. Tim Meyer, arts van de Duitse voetbalbond, ziet geen problemen in de snelle herstart. "We zijn ervan overtuigd dat we spelers in staat kunnen stellen hun beroep uit te oefenen met de best mogelijke bescherming tegen infectie", laat hij weten.