Mourinho over strafschoppenreeks: Enige keer dat ik huilde na voetbalwedstrijd

Mourinho over strafschoppenreeks: "Enige keer dat ik huilde na voetbalwedstrijd"

02-05-2020 13:33
1

José Mourinho is meestal de concentratie zelve. Toch kan de Portugees ook behoorlijk emotioneel voor de dag komen op een voetbalveld. Zoals in de verloren Champions League-confrontatie met Real Madrid tegen Bayern München. "Dat was de enige keer in mijn carrière dat ik als coach gehuild heb."

Het Spaanse Marca blikt in deze voetballoze tijden graag terug naar eerdere glansprestaties in de rijke geschiedenis van het spelletje. Dit keer was het de beurt aan Mourinho om een van zijn beste jaren als coach terug te beleven. "The Special One" won met Real de landstitel nadat FC Barcelona hen de afgelopen drie jaar de loef had afgestoken.

Al was het dat seizoen alles behalve rozengeur en maneschijn voor Real Madrid en de Portugees. De Koninklijke voetbalde zich naar de halve finale in het Miljoenenbal, maar daar liep het mis. Door tweemaal 2-1 werd de strijd om de finaleplaats beslecht met een strafschoppenreeks. Ronaldo, Kaká en Sergio Ramos misten en weg was de droom.

"Dat is de enige keer dat ik in mijn carrière als coach heb gehuild na een wedstrijd", aldus Mourinho. "Ik stond samen met Aitor (Karanka, toenmalig assistent) geparkeerd voor mijn huis, al wenend. Het was hard, want wij waren dat seizoen het beste team van Europa."

In de finale won Chelsea uiteindelijk zijn eerste Champions League door Bayern te overtreffen in de strafschoppenserie.