Antwerp schaart zich aan kant van tv-rechtenhouders: Ze zijn toch niet correct?

Antwerp schaart zich aan kant van tv-rechtenhouders: "Ze zijn toch niet correct?"

02-05-2020 12:43
28

Royal Antwerp FC wil graag verder voetballen, dat is inmiddels genoegzaam bekend. The Great Old is momenteel verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Europa League, maar heeft nog een bekerfinale achter de hand om hoger te mikken. Luciano D'Onofrio doet er alvast alles aan om zijn ongenoegen te uiten.

De sportief directeur van Antwerp beschuldigde enkele andere clubs, zoals Club Brugge en Sporting Charleroi, er al van dat zij voornamelijk niet meer willen verder spelen uit sportief eigen belang. Nu haalt D'Onofrio er het perspectief van de rechtenhouders bij. "Het gaat dus om geld. Maar zeg nu zelf: ze zijn toch niet correct ten opzichte van de tv-rechtenhouders?", vraagt de man zich openlijk af bij Sportwereld.

"De clubs vragen hen miljoenen en miljoenen, maar vanaf het eerste moment dat ze kunnen, nemen dezelfde clubs het initiatief om niet meer te voetballen. Maar als je drie miljoen euro verliest met de tv-rechten en je wint er 20 of 10 miljoen euro aan de andere kant met Europees voetbal, dan is het niet zo erg. De minder kapitaalkrachtige clubs worden dan het slachtoffer", spuwt D'Onofrio zijn gal.

"Ik had in elk geval nooit, en ik benadruk nooit, gevraagd om te stoppen", verzekert hij. "Ik vind het verwerpelijk dat ze van de pandemie willen gebruikmaken om zich van hun Europese tickets te verzekeren. Maar het is nog altijd niet zo ver. De beslissing is al vier keer uitgesteld. Daar zal ook wel een reden voor zijn."

Antwerp staat momenteel vierde in de Jupiler Pro League, net achter Charleroi. Aangezien Stamnummer Eén ook in de bekerfinale staat (tegenover Club Brugge), oordeelt het dat het meer recht heeft op het beste Europa-League-ticket dan Charleroi.