Trossard hoopt door te stoten naar top van PL: Dat zou er moeten inzitten

Trossard hoopt door te stoten naar top van PL: "Dat zou er moeten inzitten"

02-05-2020 11:50
6

Door de coronacrisis werd het een vreemd eerste seizoen voor Leandro Trossard bij Brighton & Hove Albion. Toch liet de aanvaller geregeld vlagen van zijn klasse zien. ln de nabije toekomst hoopt Trossard dan ook om het helemaal te maken in de Premier League.

"Goh, ik hoop nog ooit een stap te zetten", geeft het Genk-product toe bij Sportwereld. "Dat zou er moeten inzitten. Ik heb hier nu kunnen proeven en wennen aan de manier van spelen in de Premier League. Volgend seizoen wil ik daar de vruchten van plukken en mijn statistieken opkrikken. Daarna zien we wel."

Trossard moest zich wel aanpassen aan het spel in de Premier League. "Hoe er hier verdedigd wordt. Ze gaan voor de bal of voor de bal én de man", legt hij uit. "Daarvoor wordt in Engeland niet snel gefloten. De één tegen één is hier ook een stuk lastiger. Wanneer je iemand voorbij bent, moet je echt snelheid maken, want hij staat zo weer voor je neus."

Volwaardige international
Niet alleen bij zijn club, ook bij de Rode Duivels wil Trossard een stapje hogerop zetten. "Ik krijg veel vertrouwen van coach Martinez", vindt de Limburger. "Als ik niet geblesseerd was geweest, was ik wellicht gestart tegen Cyprus. De keer daarna had ik pijn aan mijn enkel en wilde hij geen risico nemen. Hij zei me dat hij het jammer vond dat hij me niet kon laten spelen."

"Het voelt in ieder geval aan alsof hij nog plannen met me heeft", probeert Trossard in het hoofd van Martinez te kijken. "Een van zijn assistenten is ook langsgekomen op het oefencomplex in Brighton. Een goed gesprek was dat. Het is ook een eer om voor de Duivels te mogen spelen, natuurlijk."