'Barcelona duwt door voor Ajax-doelman, Cillessen of Neto in de plaats'

'Barcelona duwt door voor Ajax-doelman, Cillessen of Neto in de plaats'

02-05-2020 10:55
4

Andre Onana naar FC Barcelona en Neto en Jasper Cillessen terug naar hun oude clubs Valencia en Ajax. Het klinkt ideaal, maar volgens Mundo Deportivo is de kans klein dat dat gaat gebeuren.

De Telegraaf meldde deze week dat Barcelona zich voor Onana gemeld heeft bij Ajax, maar Mundo Deportivo beweert wederom stellig dat de Kameroense doelman niet in beeld is in Catalonië. De club zou wél openstaan voor een transfer van reservedoelman Neto. Zijn positie moet echter worden ingenomen door Iñaki Peña, keeper van FC Barcelona B.

Het klopt volgens Mundo Deportivo wel dat Valencia Cillessen op de transferlijst heeft gezet. De Oranje-keeper heeft de verwachtingen in de sinaasappelstad niet waargemaakt. Valencia zou hem zelfs willen verkopen aan Ajax. Neto zou Cillessen op moeten volgen, mits Valencia de juiste prijs betaalt. Barcelona betaalde 26 miljoen euro voor de 31-jarige Braziliaan en is bereid om een klein verlies te nemen, maar desondanks is de vraagprijs voor Valencia te hoog. Onana zou veertig miljoen moeten kosten.

Volgens Mundo Deportivo is het wel zeker dat Neto kijkt naar mogelijkheden om te vertrekken bij Barcelona. Er liggen aanbiedingen, maar die zijn niet concreet. De Telegraaf schreef ook dat Barcelona Neto aanbood bij Ajax, in ruil voor Onana.