Milner vergelijkt Kompany met van Dijk: Een echte leider versus Rolls-Royce

Milner vergelijkt Kompany met van Dijk: "Een echte leider" versus "Rolls-Royce"

02-05-2020 10:28 Laatste update: 10:43
13

James Milner voetbalde in zijn carrière voor onder meer Manchester City en Liverpool FC en kwam onderweg dan ook heel wat topspelers tegen. Zowel Vincent Kompany als Virgil van Dijk kruisten zijn pad. De Britse middenvelder vergelijkt de mandekkers met elkaar.

"Kompany en van Dijk zijn beiden ongelooflijke spelers", opent Milner de discussie bij Football Daily. "Hoe Kompany alles aanpakte was straf. Hij had veel blessures en knokte telkens terug, maar hij heeft ook door heel veel blessures gespeeld. Hij legt zijn hoofd er altijd voor."

"Kompany is een echte leider en een goeie kapitein. Hij heeft op dat vlak veel kwaliteiten. Hij wordt terecht een van de beste verdedigers genoemd in de geschiedenis van de Premier League", is Milner vol lof over de Rode Duivel, die meer dan tien jaar voor Man City uitkwam.

"Van Dijk is anders, meer een Rolls-Royce", haalt Milner de Nederlander erbij. "Hij zet niet al te veel tackles, want hij staat altijd op de goede plek om het gevaar te voorkomen. Hij heeft misschien ook wel een betere crosspass in huis, hoewel Kompany kon dat ook."