Defour blikt terug: Sergio smeet een koffietas en Sarr smeet een mes

Defour blikt terug: "Sergio smeet een koffietas en Sarr smeet een mes"

02-05-2020 10:10

Nu het voetbal volledig stil ligt, rest de voetbalfan enkel nog om te mijmeren bij herinneringen uit het verleden. Zo ook Steven Defour. In gesprek met Het Nieuwsblad blikt hij terug op de vurige passage van Sergio Conceiçao bij Standard Luik. Dat de Portugees zijn zuiderse temperament meebracht, mochten ze in Luik snel ondervinden.

"Elke maandag ging ik in de krantenwinkel de Vlaamse kranten halen", duikt Defour in zijn herinneringen. "Dan bracht ik die mee en zat ik, samen met Fredje Dupré en Karel Geraerts, aan de ontbijttafel. Sergio kwam dan altijd een beetje later. Hij ging door de kranten, en als hij ergens slechte punten had, zag je de krant vliegen. Dan wist je dat je je krant niet meer terugkreeg", lacht de huidige middenvelder van Royal Antwerp FC.

"Die kon echt ontploffen. Ik herinner me vooral in het jaar dat Sa Pinto er ook was, dat we soms vijf tegen vijf speelden. Als Sa Pinto dan in één ploeg zat en Sergio in de andere, treiterden die elkaar echt. Dat kon echt ontploffen op een bepaald moment. Op zich was dat grappig, maar dan kon hij zijn eigen ploegmaten ook volledig afmaken als ze hem niet hielpen", verwijst Defour naar Conceiçao.

Tas versus mes
Het strafste incident moest dan echter nog komen. In afzondering voor de verplaatsing naar KVC Westerlo ging Conceiçao in de clinch met Mohammed Sarr. "Sergio smeet een koffietas en Sarr smeet een mes", blikt Defour lachend terug. "Nee, dat gebeurt niet elke dag. Dat begon eigenlijk al de dag ervoor, dat was opgekropte irritatie. De dag ervoor gingen wij naar buiten en Sergio en Sa Pinto bleven wat hangen.

"Dus kwam Sarr hen halen: "Hey jongens, doe eens wat voort!". Die twee waren daar een beetje geïrriteerd door. De dag erna moesten wij om 18u eten en Sarr kwam pas toe om 18u03 of 18u04. Ineens zegt Sergio: "Hey Beckenbauer, je moet niet op tijd zijn?!". Toen antwoordde Sarr iets van 'qu'est-ce qu'il y a' of zo, wat scheelt er. En Sergio had die tas vast en smeet", besluit Defour zijn anekdote.