Duitse lof voor 'beste verdediger ter wereld' Van Dijk: 'Nu is het aan mij'

Duitse lof voor 'beste verdediger ter wereld' Van Dijk: 'Nu is het aan mij'

Gepubliceerd: vrijdag 1 mei 2020 om 16:11vr 01-05-2020 om 16:11

Laatste update: vrijdag 1 mei 2020 om 16:19vr 01-05-2020 om 16:19

Bayern München-stopper Niklas Süle (24) neemt een voorbeeld aan Virgil van Dijk. De Nederlander maakte na periodes bij FC Groningen, Celtic en Southampton de overstap naar Liverpool en bewees zich toen pas als een internationale topverdediger.

"Van Dijk ging op zijn 27ste naar Liverpool en is uitgegroeid tot de beste verdediger ter wereld", zegt Süle vol bewondering op de officiële website van Bayern. "Net voor zijn dertigste staat hij nu aan de absolute top." Vreemd vindt Süle dat niet. "Centrale verdedigers zijn meestal laatbloeiers. Pas op oudere leeftijd heb je de benodigde ervaring."

Süle neemt op weg naar de top een voorbeeld aan Van Dijk. "Niet veel mensen keken naar hem bij Southampton, maar bij Liverpool is hij alleen maar beter geworden. Bij Bayern heb ik alle mogelijkheden om ook steeds beter te worden. Ik moet hard blijven werken en dan is het vervolgens aan mij of ik de beste verdediger ter wereld wordt."

Een halfjaar geleden liet Süle zich in de aanloop naar Duitsland - Nederland ook al lovend uit over Van Dijk. "Ik heb een paar keer in de mandekking tegen hem moeten spelen en daarbij merkte ik wat een kerel het is. Terwijl ik zelf toch ook geen kleintje ben", zei de Duitse international toen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws