Francken (OHL) en Jambon (Beerschot) vinden elkaar: 'Met achttien ploegen in 1A'

Francken (OHL) en Jambon (Beerschot) vinden elkaar: 'Met achttien ploegen in 1A'

01-05-2020 11:45
18

Nog altijd heerst er grote onzekerheid over de promotiefinale in 1B. Politieke vrienden, maar rivaliserende supporters, Jan Jambon en Theo Francken zijn elk een andere mening toegedaan.

Wordt die promotiefinale nog afgewerkt, en zo ja, in welke vorm? Beerschot mag dan wel de heenwedstrijd met 1-0 hebben gewonnen, voor OHL-supporter Francken is het duidelijk. "Die tweede wedstrijd achter gesloten deuren spelen, dat kan niet. Als die wedstrijd nog gespeeld wordt moet dat op neutraal terrein en wordt de teller weer op nul gezet. Hoe jammer het ook is voor Beerschot, zij zouden in deze situatie ook protesteren", aldus de politieker in Het Nieuwsblad.

Een scenario waar fervent Beerschot aanhanger Jambon maar weining van wil weten. "Je kan de spelregels nu toch niet meer veranderen", vraagt Jambon zich af. "De spelregels zijn nu veranderd door de coronacrisis", merkt Francken op. "1B wordt beslists met een heen-en een terugmatch. Ik heb begrip voor Theo zijn standpunt, maar of dat nu zo een groot verschil is, met-of zonder publiek?", vraagt Jambon zich af.

Toch valt er ook een gulde middenweg te vinden, eentje waar zowel Jambon als Francken zich in kunnen vinden. "Een competitie met achttien ploegen zou een goede oplossing zijn", zeggen ze in koor.  

No Poll