Portugese regering werkt aan hervatting voetbalcompetitie en wil in mei al spelen

Portugese regering werkt aan hervatting voetbalcompetitie en wil in mei al spelen

30-04-2020 23:15
3

De Portugese Primeira Liga werd medio maart stilgelegd, maar lijkt weer op het punt van beginnen te staan. De regering van premier António Costa heeft de intentie uitgesproken om eind mei weer te gaan voetballen.

De overheid heeft donderdag een versoepeling van de momenteel geldende maatregelen afgekondigd. Individueel sporten in de buitenlucht is vanaf maandag weer toegestaan, team- en zaalsporten zijn verboden, maar voor de hoogste voetbalcompetitie van het land wordt een uitzondering gemaakt. "Aan het einde van de maand mei zou het weer mogelijk moeten zijn om de hoogste voetbalcompetitie te hervatten", wordt Minister van Economische Zaken Pedro Siza Vieira geciteerd door Sapo Desporto.

Zolang er de komende maand nog geen gebruik wordt gemaakt van kleedkamers en zwembaden, zou de competitie in het weekend van 30 en 31 mei hervat kunnen worden. De DGS – de Portugese evenknie van het RIVM – zal nog wel groen licht moeten geven voor de plannen. "Er zal sowieso onder geen beding publiek aanwezig zijn, niet bij de competitiewedstrijden en niet bij de bekerfinale", aldus Siza Vieira.

In de competitie moeten nog tien wedstrijden gespeeld worden: FC Porto verdedigt daarin een voorsprong van één punt op aartsrivaal Benfica. De nummers één en twee zullen ook tegen elkaar strijden in de Taça de Portugal-finale: voor die eindstrijd moet echter nog een datum worden gevonden.