Daouda Peeters (ex-Club Brugge) mag naast Ronaldo trainen: Fascinerend

Daouda Peeters (ex-Club Brugge) mag naast Ronaldo trainen: "Fascinerend"

30-04-2020 20:52
3

Daouda Peeters werd in 2018 door Sampdoria weggeplukt bij Club Brugge. Na een sterk seizoen werd hij opgepikt door Juventus, waar hij eind februari voor het eerst in de wedstrijdselectie zat. Zijn grote doorbraak kwam er echter niet door de coronacrisis.

Tot nu toe speelde Peeters zijn wedstrijden in de Italiaanse derdeklasser, met de U23 van Juve, maar hij traint wel mee met de a-kern. "In het begin was het zeker niet gemakkelijk, maar in het leven moet je soms risico's nemen", vertelt de 21-jarige middenvelder aan RTV. "Ik heb zeker en vast geen spijt van mijn keuze. Op dit moment loopt mijn carrière heel goed."

Peeters zat eind februari voor de eerste keer in de wedstrijdselectie van Juventus tegen SPAL. Hij is de eerste Belg ooit die daar in slaagt. "Ik denk dat je daar nuchter onder moet blijven. Het zijn allemaal wereldsterren, maar ook allemaal ploegmaten. Het loopt heel goed. Ik voel me steeds beter in de groep. Ronaldo? Die vraag krijg ik regelmatig. In het begin was het fascinerend, een heel speciale verschijning. Als jonge speler is het onwaarschijnlijk om met zo iemand te kunnen trainen."