Update: geen Europees voetbal voor Denayer en Lyon, club sluit rechtszaak niet uit

Update: geen Europees voetbal voor Denayer en Lyon, club sluit rechtszaak niet uit

30-04-2020 13:35 Laatste update: 19:58
8

Jason Denayer zal volgend seizoen niet met Olympique Lyon actief zijn in de Champions League of de Europa League. Voor het eerst sinds 1997 heeft de club zich niet gekwalificeerd voor een Europees toernooi.

Donderdag kwam L'Équipe met het nieuws naar buiten dat Paris Saint-Germain kampioen wordt van de beëindigde Ligue 1, en dat de Europese plekken verdeeld worden op basis van de huidige ranglijst. Dat betekent dat PSG, Olympique Marseille en Rennes naar de Champions League gaan en Lille, Reims en Nice zich gekwalificeerd hebben voor de Europa League.

Voor Lyon is dat een grote klap. De club was 23 jaar onafgebroken aanwezig in Europa, maar mist Europese kwalificatie nu op één punt. Reims en Nice hadden 41 punten, Lyon 40. In de laatste wedstrijd voor de coronastop verloor Lyon met 1-0 van Lille, waardoor het uit de top-zes zakte.

Er is nog wel één maar: als de Champions League wordt afgemaakt en Lyon deze wint, plaatst het zich op die wijze alsnog voor het volgende seizoen van het miljoenenbal.

Update: Olympique Lyon heeft teleurgesteld gereageerd op het besluit van de Franse voetbalbond om de Europese plekken te verdelen op het gemiddeld behaalde aantal punten per duel. De club van Jason Denayer geeft in een bericht op de clubwebsite aan mogelijk juridische stappen te nemen naar aanleiding van het besluit. 

'Olympique Lyon behoudt het recht om tegen deze beslissing in beroep te gaan en een schadevergoeding te eisen, aangezien de schade voor de club enkele tientallen miljoenen euro's bedraagt', valt er te lezen. 'Olympique Lyon feliciteert oprecht de kampioenen, Paris Saint-Germain in de Ligue 1 en Lorient in de Ligue 2 en hoopt dat er snel dezelfde beslissing gemaakt wordt voor OL Féminin.' Het vrouwenelftal van Lyon staat op het moment op de eerste plaats, maar over deze competitie heeft de Franse bond zich nog niet uitgelaten.