Frankrijk in hetzelfde bedje ziek als België: “Veel onduidelijkheid”

Frankrijk in hetzelfde bedje ziek als België: “Veel onduidelijkheid”

30-04-2020 08:26
2

De Franse Ligue 1 stopt ermee, maar Frankrijk is in hetzelfde bedje ziek als België. Volgens Thomas Foket, speler van Stade Reims, heerst er nog altijd veel onduidelijkheid over de situatie.

“Het is allemaal nogal wat onduidelijk”, citeert Het Laatste Nieuws Foket. “Deze ochtend (gisteren, red.) gaf de physical coach ons opnieuw een individueel programma om af te werken. Dat doet hij elke dag, om 9 uur. ‘Gaan we gewoon verder doen of wat?’, was de reactie van sommigen. Ik denk dat de trainer ons zaterdag zal toespreken...”

“De overheid mag dan beslist hebben dat er geen grote sportevenementen meer mogen plaatsvinden tot eind augustus, de Franse voetbalbond zit dezer dagen samen om met een offi­cieel statement te komen”, gaat Foket verder. “Hopelijk brengen ze wat duidelijkheid over wanneer volgend seizoen kan beginnen.”

Foket begrijpt het overigens wel. “Ik begrijp deze beslissing wel, hoor. Het is de correcte. De competitie nog rap rap rap proberen afwerken, dat zou te haastig geweest zijn. Wat niet wegneemt dat ik veel liever de competitie had voltooid, maar het is niet mogelijk. Wat ik nu wil weten, is hoe het verder moet. Dan kan je mentaal een streep trekken onder dit seizoen en zeggen: ‘Het is mooi geweest.’”