Onana wil vertrekken bij Ajax: 'Tijd is gekomen om een stap te maken'

Onana wil vertrekken bij Ajax: 'Tijd is gekomen om een stap te maken'

29-04-2020 20:44
1

Andre Onana wil vertrekken bij Ajax. De doelman uit Kameroen vindt dat de tijd rijp is om een stap hogerop te maken, zo geeft hij aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Begrijp me niet verkeerd, ik ben heel blij met Ajax en ben de club heel dankbaar", geeft Onana aan. "Het waren vijf geweldige jaren hier. Maar nu is mijn tijd gekomen om een stap te maken. Die afspraak hebben we vorig jaar gemaakt. Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren, maar mijn ambities en de afspraken zijn duidelijk."

Als het aan Onana ligt heeft hij zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax gespeeld. Hij staat nog onder contract tot medio 2022, maar wil aankomende zomer gebruik maken van de afspraak die hij eerder met de leiding van de club heeft gemaakt. Toen Onana vorig seizoen zijn contract bij de club verlengde, werd hem toegezegd dat Ajax mee zou werken aan een transfer in de zomer van 2020. Wel wil Ajax een 'marktconform transferbedrag' ontvangen.

FC Barcelona
Albert Botines, de zaakwaarnemer van Onana, geeft aan dat de doelman uit Kameroen goed in de markt ligt. "Er is veel beweging rondom Andre", geeft hij aan. "Barcelona heeft nog geen officieel bod gedaan bij Ajax, maar hebben wel bij mij de verregaande interesse serieus kenbaar gemaakt. Daarbij speelt de huidige situatie van Barcelona natuurlijk ook een rol. De club moet financieel concessies doen, dus hebben ook geopperd om huidige doelmannen van Barcelona in de deal te betrekken."