'Butez lijkt concurrentiestrijd niet aan te willen gaan met Van Crombrugge'

'Butez lijkt concurrentiestrijd niet aan te willen gaan met Van Crombrugge'

29-04-2020 13:21
9

RSC Anderlecht is op zoek naar een nieuwe doelman. Jean Butez werd al gelinkt aan paars-wit, maar de huidige doelman van Moeskroen ziet zichzelf niet meteen de concurrentiestrijd met Hendrik Van Crombrugge aangaan.

In Sport/Voetbalmagazine geeft Butez – die deze zomer uit zijn contract loopt bij Moeskroen – klaar te zijn voor een nieuwe uitdaging. Of Anderlecht zijn nieuwe bestemming wordt, is maar de vraag. "Anderlecht heeft contact opgenomen met mijn makelaar, maar daar is het voorlopig ook bij gebleven", stelt Butez in Sport/Voetbalmagazine.

Van Crombrugge was dit seizoen een van de weinige lichtpunten bij Anderlecht. Dat beseft Butez ook. "De media lopen al snel van stapel als men over Anderlecht praat, maar Van Crombrugge zit daar nog, dus is er geen reden om opgewonden te gaan doen", stelt de doelman van Moeskroen.

Butez kende zijn opleiding bij Lille. In het seizoen 2017 - 2018 haalde Moeskroen de Fransman op huurbasis naar ons land. Later nam Moeskroen Butez definitief over. Daar bewees hij zijn klasse. In het verleden werd Butez al gelinkt aan KAA Gent en Club Brugge, maar tot een transfer kwam het nooit.