Zo vader, zo zoon. Tweede Paul Okon bij Club Brugge: Geweldige eerste touch

Zo vader, zo zoon. Tweede Paul Okon bij Club Brugge: "Geweldige eerste touch"

29-04-2020 12:22
24

Bij Club Brugge denkt men met veel plezier terug aan Paul Okon. De Australiër veroverde met Blauw-Zwart twee landstitels en won de Gouden Schoen. Klinkt straks de naam 'Paul Okon' terug in het Jan Breydelstadion? De kans bestaat, want Paul Junior krijgt de kans om zich te tonen in de Club Brugge Academy.

In 2005 keerde Okon als speler terug naar het Jan Breydelstadion. De Australiër was toen actief bij KV Oostende. Voor de libero/middenvelder was het een emotionele week. Zijn zoon Paul werd immers in die dagen ook geboren. Ondertussen zijn we vijftien jaar verder en probeert ook Junior naam te maken als voetballer.

In Australië geloven ze in het talent van Paul Junior. "Hij is een goede jongen", stelt  Trevor Morgan, de bondscoach van de Australische U17 bij The World Game. "Hoewel hij nog maar 15 jaar is, wil ik hem al graag bij de groep halen om te kijken of hij kan presteren op hetzelfde niveau als de oudere jongens."

Morgan kent de kwaliteiten van Paul Junior, die het liefst op het middenveld speelt. "Zijn eerste 'touch' is geweldig. Naast zijn eerste balcontact heeft hij ook nog een goede pass in huis. Hij is een spelmaker met een goed gevoel voor tempo ondanks zijn jonge leeftijd. Paul kan zich uit moeilijke situaties voetballen."

De invloed van vader Okon kan volgens Morgan ook een verschil gaan maken. "Hij krijgt een geweldige opleiding van een van de beste middenvelders van Australië ooit. Hij komt uit een geweldig nest voor voetballers."