'NAC-ontslag lijkt onvermijdelijk voor Belg: druk neemt met de dag toe'

'NAC-ontslag lijkt onvermijdelijk voor Belg: druk neemt met de dag toe'

29-04-2020 11:00

Tom Van Den Abbeele lijkt aan zijn laatste maanden bij NAC Breda bezig te zijn. Volgens BN DeStem heeft de technisch manager weinig medestanders meer op de werkvloer bij de Keuken Kampioen Divisie-club.

De raad van commissarissen staat nog altijd achter Van Den Abbeele (ex-Club Brugge, KAA Gent en STVV), maar de krant meldt dat de druk op de positie van de technisch manager 'met de dag toe toeneemt'. Vooral vanuit de directie, de staf en de spelersgroep is er veel kritiek op de Belgische beleidsman. NAC Breda eindigde door het vroegtijdig stopzetten van de competitie op een teleurstellende vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Van Den Abbeele wordt verweten 'volledig overlopen te zijn' door de eerder dit seizoen ontslagen trainer Ruud Brood, wiens 'cynische en kleinerende gedrag' door het overgrote deel van de mensen bij de club al snel in het verkeerde keelgat schoot. Van Den Abbeele zou echter lang de hand boven het hoofd van Brood hebben gehouden. Ook wordt de technisch manager falen op transfergebied verweten. Zo had hij geen plek voor de aangeboden Ralf Seuntjens (zestien goals en twaalf assists voor De Graafschap sindsdien) en bracht hij veel buitenlandse flops naar de club. Van Den Abbeele zou 'geen leider zijn' en 'geen kennis van de Nederlandse markt hebben'.