'Barcelona informeert bij Ajax vanwege onvrede over Ter Stegen-eis'

'Barcelona informeert bij Ajax vanwege onvrede over Ter Stegen-eis'

29-04-2020 09:28

De reden dat FC Barcelona serieus geïnteresseerd is in Ajax-doelman Andre Onana is de onzekere contractsituatie van Marc-Andre ter Stegen. De Duitse doelman wil nog geen handtekening zetten onder een nieuw contract.

Het verlengen van de in 2022 aflopende verbintenis van Ter Stegen is de absolute topprioriteit van Barcelona, maar niet tegen elke prijs. De doelman vraagt een salaris dat even hoog is als die van Antoine Griezmann, namelijk achttien miljoen euro per jaar, en daar wil de club niet aan beginnen, meldt Marca. Sterker, in de coronacrisus kán Barça zo'n bedrag simpelweg niet op tafel leggen.

Daarnaast is er ook onzekerheid over de toekomst van Neto, die vorig jaar van Valencia overkwam als opvolger van Jasper Cillessen. Er worden komende zomer veel wisselingen bij Europese topclubs onder de lat verwacht, waardoor de verwachting is dat de bankzitter ook een transfer gaat maken. Barcelona wil wel meer dan twintig miljoen euro vangen voor de Braziliaan.

Door de onzekere situatie van zowel Ter Stegen als Neto heeft Barcelona dus geïnformeerd bij Ajax naar Onana. Ook dat is echter geen goedkoop scenario: volgens Marca gaat het Barça niet lukken om de transfersom voor Onana onder de dertig miljoen euro te houden.