'Zulte Waregem zet Berahino, Larin en twee andere sterkhouders in de etalage'

'Zulte Waregem zet Berahino, Larin en twee andere sterkhouders in de etalage'

29-04-2020 07:45
9

De coronacrisis heeft voor heel wat eersteklassers nefaste financiële gevolgen. Zulte Waregem heeft daarom beslist om verschillende sterkhouders komende zomer van de hand te doen, om zo geld in het laatje te brengen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo dreigt er geen kapitaal te zijn om transfersommen te betalen. Daarom wil Zulte Waregem enkele spelers van de hand doen. Eén van hen is Saido Berahino (26), die een sterk seizoensbegin kende aan de Gaverbeek. Sinds de komst van Jelle Vossen belandde de aanvaller echter op een zijspoor, waardoor Essevee geneigd is hem te verkopen.

Naast Berahino mogen ook Abdoulaye Sissako (21) en Omar Govea (24) weg bij Zulte Waregem. Beide middenvelders kwamen in de zomer van 2019 pas over  van respectievelijk Chateauroux en Royal Antwerp FC, maar zij mogen dus allebei op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Topschutter ook weg?
En dan is er nog topschutter Cyle Larin (25). Zulte Waregem huurt de Canadees van Besiktas en heeft een aankoopoptie die inmiddels al lager ligt dan 2,5 miljoen euro. Die moet gelicht worden voor eind juni. Essevee moet dus tegen dan een koper zien te vinden zodat hij meteen kan doorverkocht worden, met winst. Maar in de huidige omstandigheden wacht iedereen af.