‘Fellaini reageert dan toch positief en leent drie miljoen euro aan Standard’

‘Fellaini reageert dan toch positief en leent drie miljoen euro aan Standard’

29-04-2020 07:00 Laatste update: 30-04-2020 07:00
52

Standard hoopt voor het BAS zijn licentie voor volgend seizoen toch te behalen. De club heeft dan wel twaalf miljoen euro nodig. Daarom wordt de hulp ingeroepen van Marouane Fellaini. De ex-speler van Standard wordt momenteel overtuigd door ex-ploegmaat Axel Witsel. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Zo hoopt Witsel het gezelschap van Fellaini te krijgen binnen 'Immobilière Standard', een vastgoedproject dat Sclessin in handen heeft. 'Standard-voorzitter Bruno Venanzi hoopt om na Axel Witsel ook Marouane Fellaini te overtuigen te investeren in (het vastgoedproject van) Standard. De miljoenen zijn nodig om op 5 mei voor het BAS de licentie van de club veilig te ­stellen.'

Al zou Fellaini niet de enige zijn die met de nodige miljoenen over de brug komt. 'Vorige week zag het er even benauwd uit, maar Bruno ­Venanzi vertelde zijn omgeving dat hij weer wat rustiger kan slapen. Ex-Standard-speler Marouane Fellaini zou - naast enkele onbekende investeerders - overwegen met kapitaal in het project te stappen', aldus de krant.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws gaat Marouane Fellaini op dit moment niet investeren in ex-club Standard Luik. ‘Venanzi contacteerde enkele lokale investeerders én Marouane Fellaini om mee te stappen in het vastgoedproject. De ex-Rode Duivel zou voorlopig geweigerd hebben, al ontkent zijn entourage dat er enig contact is geweest’, klinkt het.

Update: De advocaat van Marouane Fellaini, Stijn Debaene, bevestigt dat het verhaal over investeren niet klopt.  “Dat klopt niet. Misschien hebben Witsel en Fellaini gebabbeld, maar Marouane heeft alleszins nooit contact gehad met Venanzi om te investeren in dat vastgoedproject. Daar ben ik zeker van", klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Marouane Fellaini dan toch positief heeft gereageerd op de vraag van Axel Witsel en leent drie miljoen euro aan Standard Luik. ‘Hij gaat niet investeren in de vastgoedvennootschap van voorzitter Bruno Venanzi, maar is wel bereid om 3 miljoen euro aan een gunstige rente te lenen aan de club’, klinkt het.