Lierse-Kempenzonen wil meteen 1B in: We zijn te groot voor Amateurklasse

Lierse-Kempenzonen wil meteen 1B in: "We zijn te groot voor Amateurklasse"

Gepubliceerd: dinsdag 28 april 2020 om 20:17di 28-04-2020 om 20:17

Door de coronacrisis is het nog flink onduidelijk wat er met verschillende Belgische clubs gaat gebeuren. Het kan het einde betekenen van enkele profclubs. Daar wil Lierse-Kempenzonen nu van profiteren.

Lierse ging enkele jaren geleden failliet en zakte naar de amateurreeksen na een fusie met KFC Oosterzonen Oosterwijk. Nu wil het toch weer profvoetbal gaan spelen. "Lierse is een volledig professionele ploeg met een grote aanhang. Alles is aanwezig om een rol te spelen in het Belgische voetbal", zegt voorzitter Luc Van Thillo aan Sporza.

Volgens hem in Lierse-Kempenzonen zeker klaar voor profvoetbal en zal men niet opnieuw failliet gaan. "We leven volgens ons budget en doen geen zotten dingen. Dus willen we aangeven bij het BAS dat we klaar staan."

Plaats in profvoetbal
Lierse-Kempenzonen heeft dus een plekje in 1B vindt Van Thille. "Veel clubs in 1B zijn niet levensvatbaar, maar buitenlandse investeerders blijven er geld inpompen. Daar moeten betere voorwaarden aan worden gekoppeld. Kijk maar naar Antwerp, een grote meerwaarde voor 1A. Toch heeft het lang moeten vechten in tweede klasse tegen clubs die kunstmatig in leven worden gehouden."

"Lierse is geen Antwerp of Club Brugge, maar heeft wel zijn plaats in het profcircuit", voegt hij er nog aan toe. "We zijn te groot voor de amateurklasse. Bovendien spelen we alleen maar met Belgische spelers. Ik zie dus niet in waarom we geen proflicentie zouden krijgen", besluit Van Thillo.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws