UPDATE: 'Alle clubs buiten één volgen voorbeeld Club Brugge met mondmaskers'

UPDATE: 'Alle clubs buiten één volgen voorbeeld Club Brugge met mondmaskers'

27-04-2020 19:49 Laatste update: 29-04-2020 15:44
50

Dé modetrend van 2020 zou wel eens ... het mondmasker kunnen worden. Nu de beschermende kapjes een prominente rol zullen spelen in de exit-strategie van ons land, zien heel wat merken heil in een eigen versie. Voetbalclubs kunnen dan niet achterblijven. Na Club Brugge zijn nog drie clubs op de kar gesprongen.

Club Brugge kwam dit weekend al met het nieuws naar buiten dat het unieke mondmaskers zal aanmaken en te koop stellen. Dat idee sloeg blijkbaar in als een bom, want de verkoop draaide meteen op volle toeren. Club bedankte haar fans daar inmiddels voor.

Zowel KV Mechelen, KV Kortrijk als KAA Gent lieten in de loop van maandag weten dat ook zij gepersonaliseerde mondmaskers op de markt zullen brengen. Bij Malinwa mochten de fans zelfs zelf een ontwerp insturen. Daar heeft de club er enkele van weerhouden. Via Facebook kunnen de supporters nu stemmen op de winnaar. Dat ontwerp zullen ze dan voor net geen tien euro kunnen aankopen online, waarvan vijf euro naar de strijd tegen corona gaat.

Bij Kortrijk en Gent is min of meer hetzelfde principe van kracht, al hadden de fans daar geen inspraak in het ontwerpproces. KVK plakt aan de mondmaskers meteen een nieuwe slogan vast: 'Stronger & Healthy Together'. De maskers kunnen aangekocht worden per vier, voor twintig euro. Bij Gent krijg je er voor dat bedrag zelfs vijf. De opbrengst gaat daar naar de KAA Gent Foundation.

UpdateHet Nieuwsblad meldt dat bijna elke club op de kar van de mondmaskers springt. Club Brugge gaf het goede voorbeeld nu daarna volgden de andere Belgische clubs. Enkel Moeskroen is nog niet mee in het verhaal. ‘Alle andere eersteklasseclubs zijn nog aan het bekijken hoe ze de mondmaskerverkoop zullen aanpakken, maar willen er wel snel mee beginnen. Enkel het geteisterde Moeskroen moet zijn supporters voorlopig teleurstellen’, klinkt het.