Voorzitter STVV mee in werkgroep: “Ik had me niet kandidaat gesteld”

Voorzitter STVV mee in werkgroep: “Ik had me niet kandidaat gesteld”

27-04-2020 19:13 Laatste update: 28-04-2020 08:28
26

De Pro League liet maandag weten dat de Algemene Vergadering die over de nabije toekomst van het Belgische voetbal moet beslissen, nogmaals wordt uitgesteld. De nieuwe datum ligt nu op maandag 4 mei. Daarnaast maakte de Pro League nog een andere verandering bekend.

De vereniging van de Belgische profclubs zal immers twee leden toevoegen aan de zogenaamde werkgroep die een strategie moet uitwerken om de afloop van de competities in Eerste Klasse A en B te bepalen. Die werkgroep werd enkele weken geleden opgericht, toen de Pro League als eerste organisatie in Europa liet verstaan niet meer verder te willen voetballen.

Karel Van Eetvelt (CEO van RSC Anderlecht) en David Meekers (voorzitter van Sint-Truiden) mogen zich nu bij de onderhandelingen voegen. Vooral de naam van Van Eetvelt is opvallend, aangezien de zakenman nog maar pas officiceel in dienst is getreden bij paars-wit. Zij voegen zich dus bij de andere leden van de werkgroep, die verschillende clubs uit Eerste Klasse A en B vertegenwoordigt. Zij hebben dus een week extra tijd om de verdere impact van het coronavirus op ons vaderlandse voetbal te bespreken.

Update: David Meekers, de voorzitter van STVV, zit mee in de werkgroep binnen de Pro League. “Een kleine verrassing. Ik had me niet kandidaat gesteld, het is me ook niet gevraagd. Maar goed, ik zie dit als een blijk van respect. Het is zo, dat ik in informele contacten met mensen van andere clubs altijd mijn gedacht zeg. Misschien dat ik daarom voor de K11 naar voor ben geschoven”, citeert Het Belang van Limburg.