Coach krabbelt terug: Misschien toch niet grootste schande van Nederlandse sport

Coach krabbelt terug: "Misschien toch niet grootste schande van Nederlandse sport"

27-04-2020 17:45

Henk de Jong heeft geen spijt van zijn felle uithaal naar de KNVB, maar vindt een kleine nuance wel op zijn plaats. De trainer van SC Cambuur noemde de misgelopen promotie van de Leeuwarders 'de grootste schande uit de geschiedenis van de Nederlandse sport'.

De Jong zag een poll op het Algemeen Dagblad voorbij komen met de grootste schandalen uit de Nederlandse sportgeschiedenis. "Maar eigenlijk miste ik nog eentje", reageert hij tegenover de krant. "De 12-1 overwinning van Spanje op Malta, waardoor Nederland het EK misliep. Vergeet ik nooit meer. De 4-4 van Ajax tegen Chelsea stond wel in die poll, trouwens. Daar was ik het mee eens."

"Goh, dat was ook niet normaal, die wedstrijd in Londen", vervolgt De Jong. "Ik moet bekennen: dat waren nog iets grotere schandalen dan wat ons deze week is overkomen. Maar ik keek vrijdag alleen naar onze eigen situatie. Ik was emotioneel. Logisch, lijkt me, als je een jaar met z'n allen keihard werkt, zó ver voorstaat op de rest en vervolgens hoort dat alles voor niets is geweest."

De Jong voelt zich verantwoordelijk voor Cambuur. "En dan ben ik toch die jongen uit de Friese Wouden: kom je aan één van ons, dan kom je aan ons allemaal." De coach vindt het besluit van de KNVB nog altijd een schande en hoopt dat een rechtszaak succes oplevert.