Wat met Vanden Borre? ‘Anderlecht-bestuur moet beslissen’

Wat met Vanden Borre? ‘Anderlecht-bestuur moet beslissen’

27-04-2020 10:00
26

Het is al een hele tijd stil rond Anthony Vanden Borre. De rechtsachter kreeg een contract van korte duur en moest er staan tegen dat de play-offs begonnen, het coronavirus gooide echter roet in het eten. Wat staat er nu te gebeuren met Vanden Borre?

Het contract van de voormalige Rode Duivel loopt deze zomer af. Anderlecht zal dus moeten beslissen of het verder wil met Vanden Borre, zonder dat hij één wedstrijd heeft gespeeld. Volgens La Dernière Heure is het bestuur wel uiterst tevreden over zijn trainingsarbeid.

‘Hij trainde bijzonder hard en was een voorbeeld voor de jongeren in de selectie’, valt er te lezen. De ervaring die hij aan de vele jonkies kan doorgeven spreekt dan ook in het voordeel van Vanden Borre.

In tijden van financiële onrust bij Anderlecht spreekt ook het financiële plaatje in het voordeel van de rechtsachter, door zijn prestatiegericht contract is hij allesbehalve een grootverdiener. Met Michael Murillo is er inmiddels wel al een vaste rechtsachter aangeworven, het is dus nog afwachten of Anderlecht überhaupt een nieuwe kans wil geven aan Vanden Borre. ‘De bal ligt in het kamp van Peter Verbeke’, Besluit de Waalse krant.