Geen afscheidsmatch voor Ziyech bij Ajax: Toen wist ik dat het over was

Geen afscheidsmatch voor Ziyech bij Ajax: "Toen wist ik dat het over was"

27-04-2020 09:14

Voor Hakim Ziyech kwam zijn Ajax-carrière tot een abrupte stop. De middenvelder speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van de club tegen sc Heerenveen (1-3 winst) en zag vervolgens hoe de competitie werd stilgelegd. Hij blikt terug op zijn periode bij Ajax, maar vooral de Champions League-campagne van vorig seizoen springt eruit.

De mededeling van Mark Rutte dat er tot 1 september geen evenementen plaats mogen vinden kwam wel even aan bij Ziyech. "Toen wist ik dat het over was", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Daarvoor sta je er nog dubbel in en houd je hoop. Ik had het natuurlijk goed willen afmaken, afscheid met het kampioenschap willen nemen. Aan de anderen kant had ik direct berusting omdat er nu duidelijkheid was. De gezondheid van iedereen gaat ook boven alles."

De spelmaker van Ajax denkt al snel terug aan vorig seizoen, toen de Amsterdammers een unieke prestatie leverden in de Champions League. "Ajax is internationaal natuurlijk al een heel grote club, maar wij hebben Ajax met het voetbal dat we hebben gespeeld in de Champions League opnieuw op de kaart gezet in de wereld. Dat ik van dat team onderdeel heb mogen zijn, vind ik heel mooi. Na het seizoen kwam het echte bewustzijn, dat we eigenlijk best iets bijzonders hebben neergezet. Daar ben ik ook echt trots op."

Real Madrid
Ziyech ziet de met 1-4 gewonnen wedstrijd in het Estadio Santiago Bernabéu als zijn mooiste wedstrijd in het Ajax-shirt. "Uiteraard was het kampioenschap fantastisch, daar voetbal je tenslotte het hele jaar voor. (...) Maar voor mij staat de wedstrijd die we in Madrid van Real wonnen wel symbool voor hoe we vorig seizoen hebben gevoetbald en wat we hebben gepresteerd. En wat ik ook heel bijzonder vond, is de vreugde die we hebben gevoeld bij iedereen na zoveel verdriet in de tweede halve finale tegen Tottenham Hotspur. Dat zijn avonden die ik nooit meer vergeet."