Anthuenis ziet heil in Lokeren-Temse: Blij dat het niet FC Waasland geworden is

Anthuenis ziet heil in Lokeren-Temse: "Blij dat het niet FC Waasland geworden is"

27-04-2020 08:15
5

Afgelopen week werd Sporting Lokeren failliet verklaard, maar amper twee dagen later al werd KSC Lokeren-Temse geboren. Volgens Lokeraar en oud-speler én trainer Aimé Anthuenis is deze nieuwe start de juiste beslissing. Zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Zo is Anthuenis alvast overtuigd van het nieuwe bestuur. "De nieuwe voorzitter, Hans Van Duysen, is een rasechte Lokeraar. Een club heeft nood aan kapitaalkrachtige bestuurders, maar ook aan mensen met de juiste intenties", aldus de oud-trainer van onder meer RSC Anderlecht en dus ook Lokeren.

"Ik was nooit gewonnen voor het idee om met een grootschalige fusie één club, een zogenaamd FC Waasland, in het leven te roepen. Lokeren heeft haar bestaansrecht in het voetbal. Als je een algemeen klassement opmaakt van de Belgische competitie de afgelopen decennia staat Sporting Lokeren in de top 6", is Anthuenis duidelijk.

Ambitieus project
Toch beseft Anthuenis dat Lokeren steeds op zijn limieten zal botsen. "De beperkte toeschouwersaantallen, ook in de absolute succesjaren, vormden steeds een handicap, maar de charme van het voetbal is net dat zo'n kleine club haar grote broers kan uitdagen. Het verhaal van David tegen Goliath."

Lokeren-Temse krijgt alvast raad mee. "Ik zeg niet dat ze dat eerste seizoen meteen de titel moeten grijpen, maar ze moeten toch kunnen meedoen in de race. Ik hoor dat ze inzetten op talentvolle jeugd. Dat is een goede zaak. Hopelijk kunnen ze dat koppelen aan de nodige ervaring", besluit Anthuenis.