Mannaert (Club Brugge) beschuldigt Antwerp van cafépraat: Dat zijn de feiten

Mannaert (Club Brugge) beschuldigt Antwerp van "cafépraat": "Dat zijn de feiten"

27-04-2020 07:15 Laatste update: 07:15
106

Royal Antwerp FC beschuldigt Club Brugge ervan doelbewust op een stopzetting van het huidige seizoen te mikken, om zo de landstitel veilig te stellen. Vincent Mannaert, CEO bij Blauw-Zwart, ontkent dat Club Brugge de spil is achter een beëindiging van het seizoen.

Bij Club Brugge weerleggen ze de kritiek van Antwerp dan ook. "Dat klopt niet. De aanbeveling om te stoppen, is op 2 april unaniem genomen door de raad van bestuur van de Pro League. Daarin zitten vertegenwoor­digers van alle clubs, zowel van de grote als van de kleine. De kleine clubs hadden vooraf een open brief gestuurd, waarin ze voor een stopzetting van de ­ompetitie hadden gepleit", vertelt Mannaert in Het Nieuwsblad.

"Inmiddels heeft de UEFA zich duidelijk uitgesproken dat de stopzetting van de competitie kan. Nu is het aan de overheid om snel duidelijkheid te geven. Dat zijn de feiten. Voor de rest heb ik de voorbije dagen kunnen vaststellen dat het niet is omdat de cafés gesloten zijn, dat er geen cafépraat meer wordt verkondigd", is de Club Brugge-CEO streng voor Antwerp en co.