'Barça rekent op medewerking van Ajax na belofte en heeft transfer onder controle'

'Barça rekent op medewerking van Ajax na belofte en heeft transfer onder controle'

26-04-2020 15:25
2

FC Barcelona heeft het mogelijk binnenhalen van André Onana 'onder controle'. Dat schrijft Diario Sport, dat zondag opnieuw aandacht besteed aan de doelman van Ajax.

Volgens de Catalaanse sportkrant is Barça op alle scenario's aan het keepersfront voorbereid. De club heeft de onderhandelingen met Marc-André Ter Stegen momenteel stilgelegd. De Duitser wees al enkele voorstellen af om zijn medio 2022 aflopende contract te verlengen. Beide partijen willen pas weer om tafel als de alarmtoestand in Spanje vanwege het coronavirus is opgeheven.

Sport benadrukt dat de Spaanse kampioen en Ter Stegen alleen op financieel gebied van mening verschillen. De topkeeper is gelukkig in Camp Nou en staat wel open voor een nieuwe verbintenis. Door de interesse van onder meer Chelsea, Bayern München en Juventus wil Barça echter geen risico lopen. Onana geldt als 'de ideale kandidaat' om de plekken onder de lat te versterken, ook omdat tweede keus Neto sowieso lijkt te vertrekken.

De Ajax-sluitpost zou om meerdere reden geliefd zijn. Zo heeft hij al de nodige ervaring in Europa, is hij nog jong en is hij vaardig aan de bal. De transfer van Onana is 'onder controle', klinkt het, en de Kameroener is bereid om te wachten op zijn oude club Barcelona. Zijn prijskaartje bedraagt nog wel een forse veertig miljoen euro, maar zou door de coronacrisis kunnen zakken.

De 24-jarige Onana, die ook in de belangstelling staat van onder meer Paris Saint-Germain, kreeg bovendien de belofte dat Ajax deze zomer meewerkt aan een vertrek. Barça zal actie ondernemen zodra Neto is verkocht. Onana lijkt daardoor in ieder geval voorlopig genoegen te moeten nemen met een rol als stand-in van Ter Stegen.