'Bundesliga bereidt heropstart voor: Geen seks en spelers moeten tenue wassen'

'Bundesliga bereidt heropstart voor: Geen seks en spelers moeten tenue wassen'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 15:16zo 26-04-2020 om 15:16

In Duitsland willen ze er alles aan doen om de Bundesliga zo snel mogelijk terug van start te laten gaan. Extreme maatregelen moeten dat plan laten lukken.

The Daily Mail schrijft dat basisspelers en bankzitters apart moeten omkleden, met de nodige afstand van elkaar. Ook tijdens trainingen moet contact zo veel mogelijk beperkt worden. Tijdens een wedstrijd zullen er uiteraard geen fans toegelaten worden in het stadion. Ook het aantal ballenjongens, agenten en stewards worden danig teruggeschroefd.

Tot nu toe waren de maatregelen nog logisch in de huidige situatie. Maar ze gaan verder dan regels op en rondom het veld. Zo mogen spelers thuis geen seks hebben of kussen met hun partner in het geval dat die symptomen van het virus vertoont. Om de verspreiding zo goed mogelijk tegen te gaan, worden de kleren van spelers ook niet meer op de club gewassen. Dat dienen de spelers zelf te doen.

Hartslag van 180
Er werd al eerder geopperd om met mondmaskers te spelen, tegen de zin van enkele Rode Duivels die hun kost verdienen bij een Bundesliga-club. Wolsfsburg-keeper Koen Casteels reageert sceptisch: "Ik kan met niet voorstellen dat je op een veld staat met een mondmasker terwijl je een haltslag hebt van 180."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Derbywinst vieren? Dat doet Clinton Mata zo #ClubBrugge #CercleBrugge #Cercle #FCB #JPL #Brugge #ClintonMata #Mata

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws