'OHL kan een verrijking zijn voor de Jupiler Pro league'

'OHL kan een verrijking zijn voor de Jupiler Pro league'

26-04-2020 14:47
7

De toekomst ligt bezaaid met vraagtekens, ook in het Belgische voetbal. Beerschot en OH Leuven hebben nog een terugwedstrijd van de promotiefinale te goed, al is het maar de vraag of die er zal komen. Sport/Voetbalmagazine-redacteur Matthias Stockmans ziet in een van de twee kanshebbers alvast een waardige nieuwkomer, mét een grote achterban.

Hij heeft het dan over de club uit Leuven, die nog een thuiswedstrijd achter de hand had om de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen. Of OHL dus volgend seizoen in 1A zal uitkomen, is vooralsnog koffiedikkijken.

Toch kijkt Stockmans graag vooruit en geeft hij Leuven de nodige complimenten. 'Dat Leuven een verrijking kan zijn voor de JPL, bewees het al bij de twee vorige passages, toen er telkens gemiddeld tussen de 7000 en 9000 toeschouwers opdaagden voor de thuiswedstrijden.' Met die aantallen doet OHL het zelfs beter dan een groot deel van de Pro League-clubs.

'Achterban is er', schrijft Stockmans. 'Zij hebben zich ondertussen ook verzoend met de Thaise eigenaars van King Power, die de voorbije jaren fors investeerden in een nieuw oefencomplex, een moderner stadion, sociale projecten en de uitbouw van de clubstructuur.'